Església Parroquial

És un dels edificis més emblemàtics de Bocairent. Construïda sobre l’antic castell, i consagrada el 1516, va ser realitzada originàriament a l’estil gòtic, i adaptada posteriorment als gustos barrocs del moment. En ella es reuneixen les principals característiques de l’art valencià, des del gòtic fins al segle XIX. El 1748, va sofrir grans desperfectes causats pel terratrèmol de Montesa, i va provocar la caiguda parcial de la torre campanar, que va haver de ser reedificada el 1766.
A l’interior, l’església està dividida en tres naus; una central i dos laterals separades per mitjà de pilastres en què es troben les escultures d’apòstols, sants…. A la nau central hi ha frescos de Vicent Amat (segle XIX) amb motius al·legòrics a la Dormició i Coronació de la Mare de Déu.

ALTAR MAJOR

És d’estil neoclàssic i va ser construït en la segona meitat del segle XIX. Està presidit per la titular de la Parròquia, l’Assumpció de la Mare de Déu. Als seus peus es troba ‘El Salvador’, obra del pintor d’Albaida Salvador Segrelles. A la dreta, trobem part del retaule que per a esta parròquia executà el pintor Joan de Joanes al segle XVI i a l’esquerra un altre retaule començat per Joan de Joanes i acabat pels seus deixebles. Joan de Joanes va morir a Bocairent mentre treballava en la realització del gran retaule de l’altar major.

LA PILA BAPTISMAL

És una antiga font pública del segle XV, treballada en pedra amb peu gòtic, que va ser traslladada a la Parròquia en el segle XVII. Atribuïda als mestres Pere Compte i Pere Balaguer, que foren els pedrapiquers que van realitzar la Llotja i el Miquelet.

CAPELLA DE LA MARE DE DÉU DEL ROSER
(La xicoteta Capella Sixtina de la Mariola)

A la façana de la porta, que anuncia l’esplendor decoratiu de l’interior,  trobem motius vinculats a l’Eucaristia i el text amb la divisa episcopal extreta del Gènesis: “Tibi post haec, fili mi, ultra quid faciam” (Després d’açò, què més puc fer per tu, fill meu?) Quan accedim a aquesta capella, coneguda també com la xicoteta Capella Sixtina de la Mariola, ens sorprendrà la monumentalitat de la decoració barroca. Es va iniciar la seua construcció en 1665, i la contribució de les confraries del Roser i Minerva va ser decisiva. Els frescos que la decoren van ser realitzats per José Parreu i els seus deixebles en 1732.

CAPELLA DE SANT BLAI

És el patró de Bocairent desde l’any 1632, Va ser construïda i decorada pels germans Vergara en 1722. D’estil xorigueresc, està presidida per Sant Blai, i els seus quatre medallons representen escenes de la vida i el martiri del Sant.

HistòriaEls símbols de la porta

Visita a l’Església i Campanar

Adquirir entrades

Visita a l’Església, Campanar i Museu Parroquia

Adquirir entrades

Visita combinada

Visita al Monestir Rupestre, Museu d’Oficis i Costums, Església i Campanar i Museu Parroquial

Adquirir entrades
TripAdvisor