Ermita del Sant Crist

Els bocairentins del segle XVI van voler que el poble tinguera una ermita en la muntanya del nord del poble. La llegenda diu que uns viatgers, que serien àngels enviats per Déu, van dir que eixe era el millor lloc per a construir un edifici de culte on venerar la imatge de Jesús en la creu. Abans de l’advertència d’aquells viatgers, els veïns havien vist tres llums que simbolitzarien les tres creus del Mont Calvari.

Una vegada allí dalt contemplarem una magnífica vista de la vall i del poble on destaca l’església parroquial i el campanar.

L’ermita consta de tres edificis, el més antic és l’església, després les hostatgeries i finalment es va construir una casa per al retor que s’encarregava de les misses i de cuidar el conjunt.

En l’ermita se celebren diverses festes al llarg de l’any, la primera coincidix amb l’últim dia de les festes de moros i cristians on després d’esmorzar es representa la despulla del moro i la seua conversió al cristianisme. La segona festa se celebra en el mes de maig per a rememorar una de les baixades de la imatge al poble, en el final de la pesta de còlera de l’any 1885. El dia 10 d’agost, dia de Sant Llorenç, es rememora la primera missa. Ja en el mes de setembre, el tercer diumenge, es recorda amb la festa de Les Tres Llums l’aparició d’aquelles llums que motivaren la construcció de l’ermita.

Els visitants poden observar l’interior de l’església, les hostatgeries amb el seu aljub i quadres, la casa del retor i buscar en la paret del campanar una rèplica d’un fragment d’una creu de terme que estava incrustada entre les pedres a l’entrada a l’ermita.

Visita a la ermita del Sant Crist

Adquirir entrades
Aerea Ermita Sant Crist
@Antoni Barrientos
Aerea Ermita Sant Crist
@Antoni Barrientos