Bocairent

Bocairent compta amb un ampli llegat històric i natural que la converteixen en una destinació turística d’interior de qualitat.

El seu casc antic, declarat conjunt històric-artístic nacional, és un cúmul de cases enfilat sobre un turó amb carrers sinuosos, que convida a descobrir els seus millors racons. L’església parroquial, tres ermites, miradors, túnels i torres d’accés… són alguns d’aquests racons imprescindibles.

El llegat que els pobladors àrabs i amazigs han deixat a Bocairent és patent tant al nucli antic com a monuments tals com les Covetes dels Moros o les Covetes del Colomer. Són orificis excavats en parets rocoses, utlitzats com a magatzems o com a espai defensiu. 

entradas.bocairent.org

Una altra particularitat d’aquest poble d’interior és el clima, que ha donat peu a la construcció de caves o magatzems de neu, com la Cava de Sant Blai. La neu, convertida en gel, es transportava i comercialitzava entre les poblacions veïnes.

El recorregut per Bocairent no és complet si no es visita la Plaça de Bous, la més antiga de la Comunitat Valenciana. A més, té la peculiaritat que està excavada en la roca, una tècnica que es reprodueix a altres espais, com el Monestir rupestre o les coves amb que compten moltes vivendes bocairentines.

panoramica bocairent @A.Barrientos

www.serramariola.org

I sense deixar Bocairent, paga la pena pujar a la Serra de Mariola. la serra de les flors, i visitar alguns dels seus espais més atractius, com el naixement del Vinalopó, l’Alt de Sant Jaume o l’àrea recreativa de la Font de Mariola. Nombroses rutes senderistes t’acostaran a qualsevol d’aquests punts, sense oblidar que el millor de tot acostuma a ser el mateix trajecte.